Wars

Els pròxims 1, 2 i 3 de desembre Sagunt tornarà a convertir-se en l’epicentre de la galàxia gràcies a la segona edició de les Jornades Star Wars, una iniciativa de la Regidoria de Joventut per a integrar a diferents generacions de fans a través de múltiples activitats. Després de l’èxit de l’edició inaugural, les jornades amplien enguany les seues seus (a l’habitual Casal Jove del Port de Sagunt s’unix el Casino Recreatiu i Cultural) i també el nombre de dies.

Una vegada més, les xarrades de diferents experts seran un dels plats forts de la cita, amb un nom especialment cridaner: el de l’actor David Santana, l’únic espanyol que ha aparegut en els episodis VII i VIII i també en Rogue One. Al costat d’ell, el professor de la Universitat de Granada Eduardo Segura i el periodista i escriptor Pau Gómez oferiran sengles classes magistrals dedicades respectivament a la capacitat regeneradora de la saga i als camins que s’exploraran en les futures pel·lícules.

El regidor de joventut de la localitat, Guillermo Sampedro, ha volgut destacar l’aposta de l’Ajuntament per la cultura popular “com a part fonamental de la cultura. A més, es tracta d’activitats gratuïtes dirigides a públic de totes les edats, des d’infantil a adolescent passant per adults. Enguany hem volgut reforçar la programació respecte a la primera edició i l’hem orientat tant als fans de la saga com a aquells que no ho són tant”.

Activitats de les jornades

Els xiquets i els joves també tindran la seua cota de protagonisme gràcies a l’animació cosplay i els tallers infantils a càrrec de la Tropa Korriban València, una competició de videojocs de Star Wars, jocs de taula i un quiz tematizado o una representació amb marionetes de la companyia Mos Teatre.

I tot açò sense oblidar una exposició de pòsters inèdits i singulars de la saga, un concert de rock de la banda saguntina Metall Bikini, la projecció del documental I´m Your Father dedicat a l’actor David Prowse o la presentació del llibre La Guerra de les Galàxies Made in Spain amb la presència del seu autor José Gracia.

A més, el 14 de desembre els cinemes Alucine del Port de Sagunt acolliran un preestreno de ‘Star Wars: Los últimos’ Jedi que servirà per a posar el fermall d’or a les jornades.