Sagunt és Capital Cultural Valenciana 2018-2019, tal com va decidir la Conselleria de Cultura, després d’avaluar els projectes de huit candidatures.

Esta distinció anual, creada en 2017 per la Generalitat Valenciana, té com a objectiu reconèixer a aquells municipis que destaquen per la seua àmplia i ferma aposta cultural com a instrument de cohesió social i de foment econòmic; i, d’esta manera, incentivar la territorialització cultural.

Així, aspectes turístics i econòmics de Sagunt també han portat al fet que la ciutat siga reconeguda com a Capital Cultural Valenciana. A més de reconèixer el foment de recuperació del seu patrimoni a escala europea, però sense perdre l’essència mediterrània.

Una distinció que és fruit també del treballs de col·lectius, institucions i entitats que de forma transversal i integradora han convertit a la capital del Camp de Morvedre en una ciutat dinàmica innovadora i activa culturalment durant els 365 dies de l’any.

Sagunt, juntament amb Potries, prendran el relleu a Gandia a partir del 25 d’abril de 2018, dia en què començaran a realitzar tot tipus d’activitats que giraran entorn d’este segell.

Entrevista amb l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández