Sacristan parla del poder en “Nina de Porcellana”

La proxima setmana arriben al teatre Olympia Lola Herrera y Juanjo Artero

L’actor Jose Sacristán s’endinsa en les entranyes del poder amb la funció teatral “Nina de Porcellana”, que estarà en el Teatre Olympia de València fins a aquest diumenge 15 d’octubre. Una història estrenada a Broadway i escrita per David Mamet para Al Pacino. Sacristá interpreta a un milionari que acaba de comprar-li un avió a la seva jove promesa i que és a punt de jubilar-se. Però el dia que instrueix al seu jove ajudant perquè es faci càrrec dels seus negocis, rep una trucada que ho canviarà tot.

Una història que explica una espiral de successos que, en menys de 24 hores, modificaran per sempre la destinació dels seus protagonistes. I possiblement la nostra visió de la cara oculta dels amos del món. L’obra s’endinsa en les relacions entre els empresaris i els polítics, aquests fils o aquestes clavegueres, com cadascun vulgui cridar-ho, que comuniquen el poder i la política. No obstant això, aquestes comunicacions es poden trencar. Un dia ets enaltit per tots i al següent pots caure en desgràcia, com li ocorre al protagonista. L’obra ens farà reflexionar sobre si Estan els poderosos lliures de rendir comptes pels seus actes? Existeix una elit que maneja els fils amb capacitat per variar el rumb dels esdeveniments amb tan sol una trucada telefònica?.

La setmana vinent arriben al teatre Olympia Lola Herrera i Juanjo Artero amb “La Velocitat de la Tardor”, es tracta d’una obra mordaç, divertida i profundament commovedora sobre la fragilitat i frugalidad de la vida. Explica la història d’Alejandra, una artista de 79 anys d’edat, s’enfronta a la seva família pel lloc on va a passar la resta dels anys que li queden de vida. Al seu favor té el seu enginy, la seva passió per la vida i una barricada que ha creat en la porta de la seva casa amb suficients còctels molotov per enfonsar el bloc sencer. Però els seus fills tenen la seva pròpia arma secreta: el seu fill més jove, Cris, que torna després de 20 anys d’absència apareixent a través de la finestra del segon pis en el qual viu Alejandra per convertir-se en un mediador in extremis de la família. Amb solament dir les paraules “Hola, mamà” quan les bombes emocionals comencen a esclatar.