aeropuerto

Ryanair ha anunciat una reducció en les seues taxes de facturació d’equipatge, així com un increment en la grandària permesa per a les maletes facturades, com a part del seu programa “Siempre Mejorando”. D’esta manera, l’aerolínia cerca animar als seus clients a facturar el seu equipatge i reduir el nombre de passatgers amb dues maletes o embalums en les portes d’embarque.

En ser massa els clients que transporten els dos embalums permesos com a equipatge de mà lliure de càrrec, i amb una ocupació molt alta (97% durant el mes d’agost), no hi ha suficient lloc en els compartiments de cabina per a tantes maletes, la qual cosa està generant molts retards en embarques i vols.

Per a animar als clients a facturar algunes maletes i reduir la quantitat d’equipatge a bord, Ryanair aplicarà els següents canvis en la seua política d’equipatges, que es faran efectius a partir de l’1 de novembre:

  • El pes de l’equipatge facturat permès augmentarà de 15 kg a 20 kg per a totes les maletes.
  • La tarifa base per a facturar esta maleta de 20 kg es reduirà de 35€ a 25€.
  • Només els clients amb ‘Embarque Prioritari’ (incloent Plus, Flexi Plus & Family Plus) podran pujar dos embalums a l’avió.
  • Tots els altres clients (sense Embarque Prioritari) podran pujar un sol embalum xicotet a l’avió, mentre que l’embalum més voluminós haurà de baixar-se a celler, lliure de càrrecs, en la porta d’embarque.

Kenny Jacobs, de Ryanair, ha declarat: “Estos canvis en la política d’equipatges li suposaran a Ryanair una despesa de 50 milions d’euros anuals en termes de reducció de les tarifes de facturació d’equipatge. No obstant açò, creiem que oferir la possibilitat de facturar equipatge més gran animarà a més clients a pensar a facturar la seua maleta. Així, es reduirà l’alta quantitat de clients amb dos embalums en les portes d’embarque, alguna cosa que causa retards en els vols a causa de l’elevat nombre de maletes que es baixen a celler, tant en la porta d’embarque com en la pròpia cabina.

Esperem que, disminuint a un la quantitat d’embalums permesos a bord per a tots els clients sense embarque prioritari – la seua maleta gran haurà de baixar-se a celler lliure de càrrec en la porta d’embarque –, es podrà accelerar el procés d’embarque dels vols i eliminar els retards en els mateixos, causats per no haver-hi suficient espai en els compartiments superiors, que no poden acomodar més de 360 embalums de mà en aquells vols que tenen una alta ocupació (2 maletes x 182 passatgers).

La reducció de les tarifes de facturació i l’increment de la grandària permesa per a la mateixa es faran efectives a partir de l’1 de novembre, i esperem que els nostres clients gaudisquen de l’estalvi que suposa la nova política d’equipatges simplificada”.