Russafa s’apaga en Falles

La Junta Local de Seguretat anuncia que la Falla Cuba-Literat Azorín no realitzarà espectacle de llums i València mantindrà el nivell 4 de Lluita Antiterrorista durant les festes

Fallas

El barri de Russafa ja no realitzarà espectacle de llums i música tal com s’ha anunciat hui en la Junta Local de Seguretat amb motiu de les Falles 2019. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut qui ha comunicat aquesta notícia en declarar que el Bàndol de Falles es modificarà parcialment en cancel·lar-se l’espectacle de la Falla Cuba-Literat Azorín.

Pel que sembla, ha sigut la mateixa comissió fallera qui ha decidit suspendre dita encesa igual que tampoc tindrà lloc el de la Falla Sueca-Literat Azorín. Per tant, amb els espectacles de Ruzafa suspesos també s’alcen les restriccions que s’havien previst per al barri com el tall del túnel per als vianants i de trànsit de la Gran Via Germanías o la retirada de terrasses per part dels hostalers de Russafa que havien d’aplicar per a facilitar l’accés i l’eixida de ciutadans que es concentraven als carrers per a participar dels encesos de llums.

Ribó també ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat als valencians en assegurar que “seran unes Falles segures com tots els anys” encara que ha advertit que enguany la ciutat preveu rebre a més visitants que en altres ocasions atès que els dies grans de la festa coincidiran amb la finalitat de semana.

Joan Ribó i Juan Carlos Fulgencio presideixen la Junta Local de Seguretat amb motiu de les Falles.

A més, el responsable del consistori municipal ha ressaltat que un any més es tornarà a procedir al tancament d’estacions de metro durant les hores Claus del dia, en concret es tancarà la de Xàtiva durant la mascletà i la d’Albereda durant els castells de focs artificials.

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha avançat que “es mantindrà el nivell d’actuació policial que correspon al nivell 4 de Lluita Antiterrorista amb l’activació per part de la Policia Nacional d’un pla especial per a Falles”. Així mateix, s’establirà un altre Pla Especial de lluita contra els furts, al mateix temps que es millorarà l’atenció de les denúncies que es pogueren produir.

Per part seua, la Guàrdia Civil, a més d’intensificar el control dels productes pirotècnics, incrementarà la vigilància de les pedanies que envolten a València i dels accessos a la ciutat.

La falla Cuba-Puerto Rico presenta la iluminación con la que opta a repetir el primer premio

Programa de Fallas 2019