plaza la marató
Inauguración de la plaza La Marató

L’Ajuntament ha batejat una plaça del barri de Montolivet amb el nom de La Marató. L’enclavament triat per a retre homenatge a la carrera que major impacte genera a la ciutat, es troba en l’encreuament de l’avinguda del Professor López Piñero amb el pont de Montolivet, on milers de persones inicien, any rere any, aquesta prova esportiva que l’any passat va concentrar atletes arribats de més de 90 països diferents.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha participat en l’acte de descobriment de la placa de la plaça del Marató, i ha posat de manifest  «l’esforç emprès fa quasi quatre dècades per membres d’un voluntariós club, la Societat Esportiva Correcaminos, que va tenir la genial idea que València començara a ser seu de la prova atlètica més mítica el mateix any que Londres, en 1981».

Joan Ribó en la presentació de la plaça

En l’acte també ha participat el president de la Societat Esportiva Correcaminos, Paco Borao, qui s’ha mostrat feliç «perquè aquest reconeixement haja arribat precisament en el 40 aniversari de la creació de Correcaminos i uns pocs mesos abans de celebrar els 40 anys de la Marató de València».

«Ací arrancarà el somni de 25 000 corredors el pròxim 1 de desembre, així com el somni d’una carrera i d’una ciutat, que vol continuar creixent i aconseguir aqueixa Etiqueta Platí de la IAAF que ens distingirà encara més com a ciutat i com a gran marató», ha acabat Borao.