La Fundació Bancaixa celebra hui dilluns 13 de maig, a les 20.30 hores, el tradicional concert gratuït, la Ronda a la Mare de Déu ,en la Plaça de la Verge de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i Bankia.

Amb un programa protagonitzat per intèrprets i agrupacions musicals valencianes, el concert estarà dirigit per Rafael Sanz-Espert, director de la Banda Municipal de València.

Al costat de la Banda Municipal de València participaran el Orfeó Valencià i el grup d’albaes integrat pels cantaors Josep Juste, Pepe ‘Mama’, i Mª José Ruíz, Marisé de Montolivet; el versador Salvador López, Bor de Paterna; el dolçainer Pau Llorca i el tabaleter Carles Llorca.

La Ronda a la Mare de Déu de 2019 comptarà també amb la veu del tenor Vicente Ombuena i de la soprano Carmen Avivar.

La Banda Municipal de València interpretarà les peces La Cançó de l’Oblit (Cançó de Marinela), de José Serrano; La Maredeueta, de Manuel Penella i lletra de José Santonja; i Luisa Fernanda. Duo de Carolina i Javier, de F. Moreno Torroba.

El Orfeó Valencià, dirigit per Josep Lluís Valldecabres, interpretarà Va’ pensiero (cor d’esclaus) Nabucco, de Giuseppe Verdi; Ànima de Déu (cançó hongaresa), de José Serrano; i La Tavernera del Poble (En un país de meravella), de Pablo Sorozábal. El concert es completarà amb dos rondes d’albaes.

El concert és una de les cites culturals tradicionals dins dels actes organitzats amb motiu de la festivitat de la Verge dels Desemparats.