Llíria ha tornat a demostrar la seua devoció i tradició amb el Miracle de l’Aigua de Sant Vicent Ferrer, copatró d’aquest municipi del Camp de Túria.

Milers de persones s’han tornat ha reunir en el parc, que du el mateix nom del sant i on es troba l’ermita, per a participar en una de les jornades festives més importants de la localitat i que atrau la mirada curiosa de visitants de gran part del territori valencià.

Emotiu i esperat moment ha sigut el de la benedicció de les aigües, al costat de l’olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer l’any 1410 i va fer rebrotar l’aigua de la deu que estava sec, segons explica el miracle.

Després de recórrer amb la imatge el camí entre el casc urbà i el Parc de Sant Vicent, els veïns i veïnes han gaudit d’un esmorzar popular en aquest enclavament natural.

Donada la rellevància, entre les autoritats polítiques, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, també va acompanyar als clavaris majorals i representants de la Confraria de Sant Vicent Ferrer.

Enguany, la romeria ha cobrat més importància si cap, ja que la festa pretén ser declarada Festa d’Interès Turístic Autonòmic. I a més, l’ermita, on s’ha celebrat la missa, ha sigut declarada temple jubilar amb motiu del sisè centenari de la mort del sant.

Llíria tanca així una de les seues cites del calendari festiu en roig, diu adéu a les segones Pasqües, amb germanor, i ja és preparara ja per a les següents festes.