La Fallera Major Infantil, Daniela Goméz i la Fallera Major de València, Rocío Gil, han estat entrevistades per José Gonzalez al programa Viu les Festes de 7 Televalencia. Allí ens han explicat el que esperen d’aquest any com a màximes representants de les falles.

Rocío comença dient que “és un somni fet realitat, per a una fallera de tota la vida, arribar pel cap alt alt i ser Fallera Major de València, és un somni que qualsevol fallera somia i arribar fins a aquí, costa assimilar-ho, però super feliç, super agraïda. Daniela explica que al moment de la trucada de l’alcalde de València, Joan Ribo, estava amb tota la seva família en la seva comissió, ressalta que aquesta super contenta, molt feliç. “M’ha canviat la vida bastant, ara tots els dies tenim coses, entrevistes o alguns actes i he conegut a molta gent”. “En el col·legi m’estan ajudant un munt, tots m’estan felicitant, estan molt orgullosos de mi, en la falla també estan molt contents”.

La Fallera Major de 2018 subratlla que li ha canviat la vida per complet, “al moment en què sona el telèfon i l’alcalde diu el teu nom, et canvia la vida, et canvia la teva casa, et canvia tot”. “Jo vaig seguir el consell de no fer cas a les travesses, de fet, no vaig veure cap, perquè realment no saps el que va a passar, les travesses no valen, val l’opinió del jurat, vaig decidir confiar amb mi mateixa, gaudir de les proves i de les falles”. “En la meva falla, la de la Mercè, estan molt contents, a més sóc l’única Fallera Major de València, va haver-hi una infantil l’any 1990, Belén Medina, però Fallera Major de València no hi havia hagut cap, estan pletóricos, molt felices amb mi. Ells sempre que poden m’acompanyen. Anem a tenir molt cerquita la falla amb les mascletas, sempre que es pugui anem a passar per la meva falla, per la meva plaça per veure a tots els fallers que segur que ho agraeixen molt”.

Rocío comenta amb orgull que amb 15 dies va fer l’Ofrena, com a “fallera de tota la vida és una gran satisfacció representar a tothom faller, és arribar pel cap alt alt de la festa, ara que som Patrimoni Immaterial de la Humanitat és actuar com a ambaixadores de la nostra festa”. “L’agenda és gairebé impossible fer-la, ara no solament hi ha actes com a Fallera Major de València, cal anar a indumentaristas, orfebres, intentar compaginar tot és complicat”.

Pel que fa als estudis, Daniela comenta que “en el cotxe mentre venia a aquesta entrevista estava preparant amb Rocío un dictat, sóc bastant responsable, intento compaginar les falles amb els estudis”. Rocío indica que “en els estudis he presentat el treball final de Master, ho vaig a defensar en el tribunal, espero compaginar-ho tot, sóc molt ordenada, molt exigent, m’agradaria que el treball sortís tal com sóc”.

Sobre l’acte que esperen amb major il·lusió Daniela subratlla que està esperant que arribi el dia de l’exaltació i les mascletas. Rocío vol “gaudir cada acte al màxim perquè quan passa ja no torna, ja no vas a tornar a ser Fallera Major de València, no vas a tornar a aquesta junta local, o aquest acte en concret. L’acte que espero amb moltíssima il·lusió és el moment en què pujaré a besar a la Verge després de l’exaltació infantil”. Per acabar Rocío ressalta que és una dona molt fallera, amo molt nostres falles, li agradaria que els fallers la coneguessin com és, “m’agradaria arribar a totes les parts de València, la gent que ens necessita o requereixi, estar amb ells, sentir-me propera a ells”.