La Fallera Major de València de 2018 es prepara per a viure un dels moments més importants dins del seu regnat com a màxima representant de les festes josefines. Espera amb il·lusió i nervis l’acte d’aquesta nit en el Palau de la Música: l’exaltació; igual que les seues companyes en aquest viatge, les integrants de la seua Cort d’Honor. Rocío Gil es despulla emocionalment davant les càmeres 7 Televalencia i avança detalls sobre un dels majors misteris: el color del seu vestit oficial.

P. A poques hores de l’esperat acte d’exaltació, com portes aquest moment?

R. Estic molt feliç, molt emocionada i amb moltíssimes ganes d’arribar al Palau de la Música. I, sobretot, amb ganes de veure com les meues xiques pugen davant de mi i formem aquest remet de flors que amb tantes ganes tenim de celebrar i de gaudir.

P. T’imagines aquest moment?

R. Bé…, jo crec que una fallera sempre ho somia, ho somia com el moment més feliç de la seua vida, però estar asseguda en la ‘Cadira d’Or’… És difícil d’imaginar aquestes sensacions, la veritat.

P. Tu ja ho vas viure quan vas ser Fallera Major Infantil. És açò un avantatge?

R. Poc recorde d’aquell moment. Era molt xiqueta, però recorde que va ser un dels anys més feliços de la meua vida. Així que, supose que enguany serà doblement feliç.

P. No sé si l’espolin ho tens a casa. Si no ho està, m’imagine que estarà de camí. El secret millor guardat. Quantes vegades s’hauran preguntat el color en els últims dies, no?

R. Moltíssimes vegades, i em consta que hi ha moltíssimes ‘porres’. I no, no ho tinc a casa.

P. Aquest és el vestit més estimat?

R. Aquest juntament amb el de La Cridà. El de la Fallera Major pel que representa ser la figura major de València. Solament l’afortunada d’arribar fins a ací, pot tenir aquest espolín. Insistisc: un vestit molt important per a mi serà el de La Cridà.

P. Evidentment Rocío Gil no va a desvetlar el color, però… ha quedat com volia?

R. Ha quedat elegant, net (…). Molt, molt bonic.

P. Quan parles del teu vestit parles d’elegància. Va a sorprendre?

R. Jo crec que sí. Sobretot, perquè els colors que jo sent que la gent pensa que vaig a portar no són cap d’ells. Llavors… crec que els va a sorprendre.

P. És un dia molt important, no solament per a tu, també per a les teues companyes. Com ho estan visquent elles?

R. Elles estan moltíssim més nervioses que jo, perquè jo tinc moltíssimes coses fins al divendres. Tinc molts actes, moltes entrevistes i no tinc temps per a parar a pensar en tot el que m’espera, però elles estan molt nervioses. Tots els dies m’estan cridant. Però molt contentes i molt felices.

P. Elles et donen consells?

R. Elles estan recolzant-me incondicionalment. Elles tenen una ‘porra’ on han apostat coses, i ens prepararem juntes per a afrontar un dels dies més bonics de l’any.

P. Què li diries al món faller de cara a l’acte d’avui en el Palau de la Música?

Jo, com a fallera de tota la vida, he viscut el divendres de l’exaltació de la Fallera Major de València com un abans i un després per al món faller. Comença ja la recta final del particular any faller; i espere que els fallers, a partir d’aquest dia, agafem forces, ens llancem cap a avant i gaudim d’unes Falles 2018 molt, molt boniques.

P. La recta final… Ja estàs preparada?

R. Sí, amb molta força i amb moltes ganes.

P. Dissabte que ve vas a fer una visita a la Verge. Què li vas a demanar?

R. Jo sempre ho he dit. És un dels moments que amb més ganes espere, perquè la verge és un pilar molt fonamental, no solament per a mi, sinó en la meua família. Li vaig a demanar salut, salut per a la meua família, per a tots els fallers i unes falles tranquil·les. I que no ploga (somriure de complicitat amb l’entrevistador).

P. I d’ací a Falles quin un altre acte és el que esperes amb més emoció?

La Cridà. Tinc moltes ganes perquè és un moment en el qual t’enfrontes el món faller i els proclames i convides -no solament als fallers, sinó a tothom- a que vinguen a conèixer les nostres festes i les nostres tradicions, que ja per fi han sigut declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Encara que, bé, un sentiment per a nosaltres des de fa molt temps.

EXALTACIONS: