robot
Fotograma del cortometraje 'Pep & Pepper'.

L’empresa Arròs Dacsa ha llançat la seua nova campanya “Pep & Pepper”, que uneix la tradició arrossera amb la tecnologia més innovadora. En ella, es posa a prova la intel·ligència artificial en el món de la paella, reivindicant que per molt que evolucione la tecnologia, res podrà canviar la manera que tenen els valencians de sentir l’arròs.

La tecnologia avança i està cada vegada més present en tots els àmbits de la vida. No obstant això, costums i innovació poden confraternizar. Això és el que ha volgut plasmar Arròs Dacsa en la seua última campanya, portant-se el debat del futur i la innovació al món de l’arròs.

A través d’un curtmetratge, de 2 minuts de durada, es narra la història d’amistat entre un home septuagenari que viu sol i el robot Pepper, qui l’ajuda amb les tasques de la llar, li ensenya anglès i, fins i tot, li motiva per a fer exercici. No obstant això, el robot no pot compartir amb Pep alguna cosa tan important com degustar un bon arròs i aquest decideix anar més enllà i ensenyar-se el que significa per a un valencià una paella. Una reflexió sobre com el món de l’arròs pot evolucionar, divertir-se i innovar, però sempre respectant la tradició.

La campanya, realitzada per Kids, uneix intel·ligència artificial i tradició. Per al rodatge, ha comptat amb el robot Pepper, un humanoide de 120 cm, dissenyat per a interactuar amb persones. La seua tecnologia li permet detectar tant el llenguatge verbal com el no verbal i individualitzar cada interacció.

Ricardo Císcar, director de l’àrea d’Arròs Dacsa, destaca que “continuem esforçant-nos per millorar i continuar innovant però també sabem que per molt que canvien els temps, res podrà canviar la nostra manera de sentir l’arròs”. “En Dacsa –afig- estem oberts al futur, a la innovació i apostem per la creativitat, encara que sempre mantenint l’essència que ens fa únics”.

En aquest sentit, subratlla que “encara que la tecnologia avanç, els valencians mai deixarem de parlar de l’arròs. Són nous temps per a la societat i nous temps per a l’arròs”. No obstant això, afirma que “la innovació no és contrària als costums sinó que és la base de la cuina moderna i ens ho demostren els xef més destrossadors amb noves i atrevides propostes”. Per això, prossegueix, “apostem per unir progrés i tradició en la cuina, sempre utilitzant ingredients de primera qualitat, com a Arròs Dacsa”.

Los restaurantes de la playa de La Arenas ofrecerán arroces para todos los bolsillos