mula belén

Era poc més de la mitjanit d’este dissabte quan un grup de joves procedents d’Albacete van accedir a un convent situat en el centre històric de València per a robar a la mula d’un pesebre vivent que anava a obrir les seues portes este mateix cap de setmana.

Els cinc xics de 28 a 30 anys d’edat es trobaven en la capital valenciana celebrant un comiat de solter quan van cometre el furt. Pel que sembla, el grup d’amics s’allotjava en un apartament del carrer Cavallers on havien estat consumint diferents begudes alcohòliques abans d’eixir de festa pel centre de la ciutat.

Va ser en abandonar l’habitatge i passar pel convent de les Germanes Descalces, situat al carrer Avellanes, quan van veure al seu pati davanter diferents animals que anaven a formar part d’un pesebre vivent. Segons la Policia Local de València, els joves han relatat que van saltar la tanca per a fotografiar-se amb els exemplars però que en un atac de riure van decidir portar-se a la mula per a “traure-la de festa” per la capital.

Després de forçar la porta principal, l’animal va recórrer diferents carrers del centre fins a arribar a la zona de Gran Via. Allí diferents joves no van dubtar a compartir comentaris i fotos de la mula per mitjà de les xarxes socials, arribant a convertir a l’exemplar en fenomen viral per unes hores.

 

 

 

 

Tal com han relatat diferents testimonis, la mula va arribar a entrar en locals com Upper Club o Voltereta, entre altres. A més, han assegurat que no es va detectar que l’animal patira d’estrès o temor i fins i tot un dels integrants del grup va afirmar durant la detenció que no van danyar a l’equí en cap moment de la nit ja que la seua única intenció era “la diversió” i “tirar-se uns riures”.

Dos hores després del furt, la sala del 112 va rebre la trucada de la Mare Milagros, responsable del convent valencià, denunciant la desaparició de l’exemplar en adonar-se de la falta de la mula i trobar el pany forçat.

Va ser en la cua d’accés d’una famosa discoteca del barri de Ruzafa quan la policia va detenir als cinc joves que pretenien entrar en companyia de l’animal. Mentres els xics han sigut denunciats per apropiació indeguda, la mula ha tornat al pati del convent on aquest cap de setmana lluirà el següent cartell:

7 Televalencia us desitja feliç dia dels Sants Innocents!