VÍDEO | Las mejores imágenes de la Comunitat Valenciana tras el paso de Filomena
La Comunitat Valenciana tras el paso de Filomena en una imagen de archivo.

València entrarà aquesta mitjanit en nivell màxim groc després de l’alerta de gelades a l’interior. A més, s’espera que siguen més intenses en el Racó d’Ademús, segons ha predit l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquest territori del nord de València podria veure descendir els seus termòmetres fins als -6° aquesta matinada. Davant aquesta situació, a les 00.00 hores es decretarà l’alerta groga que romandrà activa fins a les 09.00 hores del dissabte.

Aquesta baixada dels mercuris també arribarà a la resta de la província encara que no afectarà les màximes. Els termòmetres de la ciutat de València i el litoral registraran màximes de 14º encara que seran una mica més baixes a l’interior on rondaran de 9º a 11º.

CAIGUDA DE LES TEMPERATURES MÍNIMES PER AL CAP DE SETMANA

Cara al dissabte augmentaran les màximes en les hores centrals del dia arribant als 16° en el litoral. No obstant això, les mínimes registraran un important descens. Durant la matinada, els termòmetres de la capital del Túria cauran fins als 4º.

L’interior es veurà afectat per gelades, en general febles, encara que seran més intenses en el Racó d’Ademús on es podria arribar als -6º. Aquests valors negatius també es registraran a Requena amb -1°, mentre a l’interior sud rondaran els 0°.

Per al diumenge Aemet torna a alertar de temperatures “significativament baixes”, especialment en el Racó d’Ademús. Hi haurà boires i bancs de boira matinals a l’interior amb mínimes en descens. La ciutat de València baixarà fins als 3º durant la matinada; Ontinyent a 1º i Requena descendirà fins als -2º. No obstant això, les màximes es mantindran sense canvis i el cel estarà buidat.