Previsió dimecres

La jornada del dimecres es presenta amb cels poc nuvolosos o buidats, amb calitges en la meitat sud durant el matí.

Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis entre 17 i 18° a l’interior i 21-23° en el litoral.

Ja a la vesprada es mantindrà la situació amb cels buidats i temperatures màximes que rondaran els 34° a l’interior . El 112 de la Generalitat ha declarat per a demà risc extrem d’incendis forestals a l’interior de la Província de València.

Previsió Dijous, Divendres i Dissabte

La setmana continuarà amb sol i calor. Per al dijous cels buidats amb nuvolositat d’evolució a l’interior de Castelló. Temperatures mínimes sense canvis i màximes en ascens.

En l’inici del cap de setmana ,el divendres predomini de cels buidats amb nuvolositat d’evolució diürna a l’interior de Castelló on no es descarta algun ruixat o tempesta dispersa. Temperatures mínimes sense canvis i màximes en lleuger descens.

El dissabte serà similar amb calor i sol. Les temperatures es mantindran sense canvis.

L’estiu i els incendis

El 2017 va ser un any per a recordar pels devastadors i tràgics incendis forestals registrats en moltes zones de la península Ibèrica.

De moment les cifres són positives en el que portem d’estiu. Les dades publicades pel Ministeri d’Agricultura i respecte al període comprès entre l’1 de gener i el 31 de maig de 2018 són menys alarmants que els registrats l’any passat en el mateix període.

S’han calcinat 8.643 hectàrees de superfície (en 2017 es van calcinar més de 28.000), i de moment només hi ha hagut 1 incendi de més de 500 hectàrees quan en 2017 va haver-hi 6.