Ribó anuncia que la plaça de l’Ajuntament serà per als vianants

El primer edil ha realitzat diverses propostes en el Debat de l'Estat de la Ciutat i l'oposició ha qualificat de "gran mentida" la gestió del Govern de la Nau.

L’alcalde de València, Joan Ribó ha anunciat en el seu discurs en el debat de l’Estat de la Ciutat que la plaça de l’Ajuntament serà per als vianants, que el Parc Central s’obrirà abans de Falles i la posada en marxa de la Llei de Capitalitat. Tres propostes que el primer edil ha aprofitat esta cita que portava dècades sense celebrar-se, per a fer-les públiques.

Ribó ha donat així un colp d’efecte en la seua al·locució i que ha utilitzat per a afirmar que la “economia funciona” ja que s’ha reduït fins als 10 dies, el pagament a proveïdors, s’ha rebaixat el deute municipal en un 75% i s’ha invertit un 80% més que en els últims tres anys.

El primer edil també ha fet balanç de la seua gestió turística i ha recalcat que no pot haver-hi un creixement turístic il·limitat” i que cal avançar en la diversificació per a “no generar problemes” al mateix temps que ha apostat per una taxa turística “per a finançar la sobrecàrrega sobre els serveis municipals” i solucionar “els excessos” dels apartaments turístics.

Joan Ribó també ha destacat que la plantilla de l’Ajuntament ha crescut i ha defensat el “canvi de rumb” propiciat pel seu equip de govern cap a una ciutat de “projecció cultural, festiva i turística” enfront del “passat fosc” en què es coneixia per “una oda al balafiament i actituds corruptes”.

En el mateix debat la portaveu socialista ha anunciat també un acord amb l’Institut Valencià de Finances per a impulsar projectes que generen valor i un nou pla d’ocupació per a majors de 50 anys.

Per la seua banda, els partits de l’oposició han criticat la falta d’execució pressupostària, l’augment de la brutícia, el caos circulatori, a més de retraure la “inacció”, la “gran mentida” dels serveis socials i el seu intent de “adoctrinar”.

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha assenyalat que Ribó s’ha convertit en “referent dels contractes a dit” i de mentir pel que fa als serveis socials.

El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha dit que veu “desastrosa” la gestió municipal i ha apuntat que “hi ha un contracte entre parts” per a “repartir-se butaques”, la qual cosa porta al “desgovern”, a més de retraure la falta de política d’habitatge social o la degeneració del Cabanyal.