Ribó

El Centre Municipal de la Dona, CMIO, disposa en este mandat, per primera vegada des de la seua creació, de pressupost propi per a dur a terme les polítiques d’igualtat que, ha assegurat l’alcalde, són “prioritàries per al Govern Municipal”. Joan Ribó ha visitat este matí el centre, acompanyat per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

“Este centre constituïx un exponent de la política municipal del Govern de la Nau, al qual li importa molt la igualtat de gènere i de l’apoderament de la dona en tots els seus vessants”, ha subratllat l’alcalde en acabar la visita. De fet, ha sigut en este mandat quan el CMIO disposa de pressupost propi, quasi un milió d’euros, per primera vegada des de la seua creació fa quasi 15 anys.

“Tenim ja diversos locals, que hem dotat pressupostàriament, i amb els que podem fer moltes coses”, ha explicat Ribó, el qual ha recordat que les polítiques d’igualtat i de prevenció de la violència de gènere “no sols suposen una tasca policial, sinó que comencen abans, en els processos educatius i d’apoderament de les dones”. Així, ha comparat el local que existia en mandats anteriors per a estos propòsits, “totalment inadequat i insuficient”, amb els “locals dignes” que hi ha ara. “No ens resignem a haver de lamentar les morts per violència de gènere, volem eradicar el masclisme i la desigualtat d’arrel”.

Precisament, l’alcalde ha anunciat que incidirà de manera especial en estes polítiques durant el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, que se celebrarà la setmana que ve, i que suposa també una novetat en este mandat després de més de dos dècades sense ser convocat. “És molt important treballar en polítiques d’igualtat –ha reiterat Joan Ribó- i per això hui he volgut visitar este centre i conéixer la situació de primera mà”.