Ribó i altres 300 alcaldes debatran l’última proposta de Montoro sobre la despesa del superàvit

El cim se celebra a Madrid i ha sigut organitzada per la Federació de Municipis i Províncies.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i altres 300 alcaldes de tota Espanya abordaran hui a Madrid, en un cim organitzat per la Federació de Municipis i Províncies, les propostes concretes de reinversió del superàvit, després que ahir Hisenda donara llum verda a aquesta reclamació i després que Cristóbal Montoro, va assegurar ahir que s’elaborarà un decret llei perquè els ajuntaments puguen utilitzar els 5.000 milions de superàvit de 2017 enguany i el que ve.

Montoro també ha avançat que convocarà a la Comissió Nacional d’Administració Local (CNAL), possiblement al març, perquè es formalitze el rang d’inversió en el qual es puga usar el superàvit i s’amplie el llistat d’activitats en les quals invertir, entre les quals ha citat “la seguretat ciutadana”, a manera d’exemple.

Amb este panorama, la reunió que prometia ser molt reivindicativa, ha girat el seu plantejament per a debatre les propostes a presentar al Ministeri d’Hisenda sobre el canvi normatiu.

Al cim local de hui han confirmat la seua assistència Joan Ribó; l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena; l’alcalde de Sevilla, Juan Espases; Màlaga, Francisco de la Torre; Valladolid, Óscar Puente; Zaragoza, Pedro Santisteve; o Las Palmas de Gran Canaria, Augusto Hidalgo.

També estaran presents els ajuntaments de Barcelona, Bilbao, Vitòria, Còrdova, Alcobendas, Alcalá d’Henares, Gijón, Palma de Mallorca, Tarragona, Terrassa, Benicàssim o Toledo, i els presidents de les diputacions de Jaén, Àvila, Barcelona, Burgos, Zamora, Cadis, Huesca o Albacete.