Ribó estudia guanyar espai per als vianants en Colón però veu “impossible” el tancament al trànsit

El pas del transport públic per esta via és un dels principals motius que impedeixen la conversió en zona de vianants del carrer més transitat de València

Carril ciclista de la calle Colón de Valencia. / EP
Carril ciclista de la calle Colón de Valencia. / EP

L’alcalde de València, Joan Ribó, considera “impossible” peatonalitzar el carrer Colón encara que sí que veu viable un estudi amb el que guanyar més espai per als vianants.

Així s’ha pronunciat hui durant la celebració dels Premis Nacionals de Disseny 2019 després de ser preguntat per la possibilitat de tancar al trànsit este cèntric carrer de València en haver-se aprovat el desenvolupament d’una iniciativa que cerca este fi.

Ribó ha assegurat que el projecte, elegit pels vots del públic en el procés participatiu DecidimVLC (consulta els 21 projectes seleccionats per a València), només és un estudi ja que “evidentment, convertir en zona de vianants el carrer Colón del tot no es pot (…) pel tema del transport públic i per molts altres paràmetres”. No obstant això, l’alcalde ha afegit que sí que veuran la manera de guanyar “el màxim” espai per al gaudi dels vianants.