Ribó contradice al PSPV y frena la peatonalización de Ausiàs March
Avenida Ausiàs March de Valencia.

Nova confrontació en el Ajuntament de València. Compromís i el PSPV sembla que no veuen amb els mateixos ulls la remodelació de l’avinguda Ausiàs March. L’alcalde de València, Joan Ribóha frenat el projecte només 24 hores després de la seua presentació davant els mitjans.

Segons l’alcalde, s’haurà d’esperar a l’aprovació del Pla de Mobilitat Metropolitana que ultima la Conselleria de Política Territorial. Amb això assenyala que ja es podrà “fer el plantejament definitiu” per a la transformació d’Ausiàs March. Aquesta implicaria la supressió de la meitat de carrils destinats per al trànsit rodat en passar de 12 a 6.

“Vull saludar la proposta. Em sembla que va en la línia de rescatar espai públic per al vianant”, ha declarat l’alcalde. No obstant això, per a Ribó el “problema” del projecte resideix en què s’està “a l’espera del pla del Pla de Mobilitat Metropolitana”. Aquest serà clau per a “perfilar” la proposta perquè haurà de marcar “les intensitats mitjanes diàries de vehicles que entraran” i “quin tipus de transport públic es posarà”.

“Nosaltres en aquests moments crec que hem d’esperar una miqueta a disposar d’aquest pla per a poder fer el plantejament definitiu“. Ribó ha assegurat que ara com ara es desconeix “si amb dos carrils serà suficient o si es podria arreglar amb un carril”.

Esperarem que aquest pla de mobilitat metropolitana es consolide. Ens han promès que eixirà prompte. En funció d’això perfilarem i concretarem el tema”, ha matisat.

L’alcalde no ha volgut parlar de concrecions. Ha explicat que en tractar-se d’una entrada a València “no és possible fer-ho des de l’Ajuntament”. “Això l’ha de fer qui ho ha de fer que és l’Entitat Metropolitana del Transport”, ha conclòs.