Ribó: “Hem apostat clarament per a augmentar la qualitat de l’aire”

L'alcalde ha defensat la prioritat del transport públic amb la finalitat de millorar la qualitat de l'aire a València.

El tancament de la Autoridad de Transporte Metropolitano va suposar pèrdues de 300 milions en transport públic. Així ho ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, durant la taula de debat sobre “Mobilitat Sostenible i Qualitat de l’Aire a València i àmbit metropolità”.

Ribó ha reivindicat que València hauria de tornar a disposar d’un contracte-programa amb l’Estat com ocorre amb altres grans ciutats espanyoles que sí van rebre finançament estatal, com els 125 milions de Madrid, o els 108 de Barcelona.

El Pla de Mobilitat de València se sustenta sobre tres eixos: la recuperació de l’espai públic per als vianants, la creació d’una xarxa de transport col·lectiu eficient i l’impuls de la utilització de bicicleta.

L’alcalde ha assegurat que València “ha fet una aposta decisiva per a reduir les emissions i aconseguir una qualitat d’aire factible per als valencians”. Ribó també ha lamentat que la legislació espanyola no permeta iniciatives com la de París, que ha tancat el pas als vehicles més contaminants.

Així mateix, ha destacat que el seu equip de govern no pot treballar en matèria de autoconsumo elèctric perquè la legislació espanyola “esta dictada per l’oligopoli de les empreses elèctriques”.