Así es Reyes Martí, la primera mujer que disparó una mascletà en la Plaza del Ayuntamiento
Reyes Martí prepara la mascletà del 8M en Fallas.

Reyes Martí Miró és una pirotècnica i dissenyadora d’espectacles pirotècnics. Ella és la responsable de l’empresa familiar Pirotècnia Martí, dedicada a la pólvora des de l’any 1868 i de la qual forma part de la cinquena generació donant treball a més dones que homes.

Pirotècnia Martí és una empresa espanyola especialitzada en la fabricació de tota classe d’artificis pirotècnics. Està a l’avantguarda de la investigació i realització d’efectes especials per a focs terrestres, aeris, aquàtics, musicals, etc.

Reyes Martí i la seua empresa es diferencien per oferir espectacle únic, d’altíssima qualitat creada a mesura del client. En els seus espectacles utilitzen només material fabricat en les seues instal·lacions, sent l’única empresa amb aquesta filosofia. D’aquesta manera, maximitzen els efectes en un mateix morter per a crear composicions impossibles amb material d’importació.

Per això, el seu treball ha sigut recompensat amb nombrosos premis. Entre ells destaquen el primer premi Palmera d’Or en el Concurs de Mascletades d’Alacant en les Fogueres de Sant Joan; la Concha de Plata del Concurs Internacional de Focs Artificials a Sant Sebastià; o el primer premi en el Concurs de mascletades Ciutat de Castelló.

Així mateix, també cal destacar que va ser la primera dona en disparar en la plaça de l’Ajuntament de València i en la Plaça de los Luceros d’Alacant.