Sigue la ola de peleas en el barrio de Oriols. / Fuente: Orriols en Lucha
Sigue la ola de peleas en el barrio de Oriols. / Fuente: Orriols en Lucha

Una renyina multitudinària en el barri d’Orriols s’ha saldat amb nou persones detingudes i altres tres ferides. La baralla va ser registrada en la vesprada d’aquest dimecres en el barri d’Orriols de València, segons han informat a Europa Press fonts policials.

La disputa es va iniciar passades les 17.30 hores entre les carrers Sant Joan de la Penya i Pare Viñas d’Orriols. Fins al lloc es van desplaçar diverses unitats de la Policia Nacional, tal com han indicat les mateixes fonts.

També es va traslladar un SAMU i un suport vital bàsic que van atendre, almenys, a un ferit que no revesteix gravetat. A més, van acudir fins a vuit patrulles, al costat d’efectius de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP).

Els agents policials van detenir a un total de nou persones per la seua presumpta implicació en la baralla. En ella, van confiscar diverses armes blanques utilitzades en la mateixa. Tres civils han resultat ferits encara que no s’ha concretat la seua gravetat.

Preocupació veïnal 

El col·lectiu ‘Orriols en Lluita’ s’ha fet eco de la batussa ocorreguda en el barri. Per això, ha lamentat que el desplegament policial ha arribat “molt tard”. “Sembla una guerra”, ha afirmat l’associació en les seues xarxes socials. Al seu torn ha afegit que “ha sigut brutal, però les administracions han sigut avisades des de fa molt temps”.

Aquesta és la segona baralla que ocorre en Orriols. La primera va tenir lloc al juny amb una baralla multitudinària que es va saldar amb sis detinguts i dos ferits. Així doncs, al maig, van coincidir amb el regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Aarón Cano, en un acte del barri. En aquest esdeveniment, els veïns li van sol·licitar una reunió que es va celebrar al juny, després de la primera batussa.

AUGMENTA LA INSEGURETAT A LES CALLES DE VALÈNCIA

En declaracions al diari Las Provincias, Cano va explicar que el preocupa Orriols des de fa diversos mesos. “El treball és constant però tardarà a veure’s els seus fruits”, va indicar l’edil. Cano va manifestar així mateix que es va reunir amb el llavors vicepresident de la Generalitat i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau. L’objectiu era demanar-li actuacions concretes contra els pisos buits que s’okupan i serveixen de base perquè els delinqüents facen les seues maldats.

Tal com va revelar, la setmana que ve es reunirà amb la Delegació de Govern per a millorar la coordinació entre Policia Local i Policia Nacional. No obstant això, el regidor va assegurar que no pot augmentar més la presència policial en el barri.

La inseguretat a València sembla augmentar, sobretot en determinats barris del nord com Orriols o Marxalenes. Els veïns estan tan farts que han portat la qüestió a la plaça de l’Ajuntament i els partits de l’oposició. També al ple municipal en forma de mocions on demanen que s’augmente la presència policial. Però l’equip de Govern diu que no pot fer més amb una plantilla de la Policia Local envellida.