El Circuit de la Dipu va visitar el passat cap de setmana la capital de la Safor amb el sext 10k Nocturn de la platja de Gandia. Una vibrant edició que ens va deixar clar quins són els atletes que pugnaran per la victòria absoluta del Circuit. Hassane Ahouchar i Ouais Zitane, ambdós companys del Gaes Runnnig Team, van disputar un espectacular enfrontament sobre l’asfalt del rapidíssim circuit de Gandia, amb triomf per al primer. El veterà marroquí seguix intractable, com ja havia demostrat un parell de setmanes abans a Massamagrell, i des del tret inicial va imposar un ritme frenètic de 2’50” el km amb què va ser eliminant tots els seus rivals. D’eixida es va formar un triplet amb els dos atletes de Gaes i el jove Ismael Quiñones, encara que l’atleta del Cárnicas Serrano va haver de cedir a partir del km 2. Poc després ho faria també, el fins ara líder del Circuit, Ouais Zitane que veu com el seu company d’equip li ha igualat en nombre de victòries.

Hassane Ahouchar es va permetre el luxe de regular en la segona part de la carrera per a creuar la meta en 29’30”. Zitane i Quiñones li van acompanyar en el podium.

El nivell del 10kN de Gandia va ser altíssim i a pesar de la humitat regnant es van produir grans registros. Cristian Francés de la Vall d’Albaida va ser el vencedor promesa, Miguel Ángel Plaza es va imposar en la categoria veterà B, el primer lloc del grup d’edat júnior se’l va endur Lluis Molla i el triomf de la categoria màster se’l va adjudicar Miguel Ruiz Villena.

En Categoria femenina després de l’entropessó de Massamagrell, Fátima Ayachi va tornar a imposar la seua llei en el Circuit. L’atleta del Cárnicas Serrano només va tindre com a rival per a la victòria a la seua companya d’equip, Davina Albinyana, ambdós van anar relativament prop, fins a l’equador de la carrera quan la marroquina va incrementar el ritme per a emportar-se el triomf i refermar-se al capdavant de la classificació general. La duatleta Davinia Albinyana va ser segona i el podium femení el va completar l’atleta del club atletisme Alcoi, Lorena Rodríguez.

Patricia Montalvo, del Gaes Running Team, una vegada més es va anotar el triomf en la seua categoria de Veteranes A, Mª Antonia Serrano Jareño del Runners Ciutat de València va véncer en Veteranes B, i Geles Gimeno de Serrano va ser la millor promesa. La seua companya d’equip Nerea García va ser la primera júnior mentres que la categoria màster va tornar a ser per a Mª José Miguel Muñoz.

Son 2.498 els atletes que van creuar la meta del 10kN de la Platja de Gandia, la segona prova més participativa del circuit i que com ja ens té acostumats va resultar una gran festa amb desenes de milers de persones en els carrers de la platja de Gandia. L’Orero Paterna Runners va tornar a ser el club amb més participants, seguit del club organitzador, el Safor Delikia. El podium de col·lectius el va completar l’altre club de Gandia, el Club de Córrer el Garbí.