El sorgiment de noves maneres de desplaçar-se i la competència amb els VTC són els reptes del sector del Taxi, així ens el ha comunicat el president de la Federació valenciana del Taxi, Ferran del Molino. Per als taxistes el futur del sector va lligat cap a la fixació dels preus dels trajectes.

Des del col·lectiu denuncien la competència deslleial que ha aterrat fa només uns dies a la ciutat. Els tuk tuk, els nous vehicles turístics que ja han arribat a València i que ofereixen serveis similars als del taxi, encara que no se’ls estiga permès, denuncien.

Però la major lluita la continuen tenint amb els VTC, els anomenats vehicles de lloguer amb conductor. Aplicacions mòbils com Cabify intenten ser reflex del nou consum de la societat i fer conviure ambdos models, el taxi s’oposa lloc que continuen oferint un servei de precontractació de 15 minuts, qüestió que no s’ajusta a la llei.

Per als taxistes el seu futur i l’eliminació de la competència passa per a establir uns preus fixos per trajecte. No obstant això per als antics usuaris de taxi el preu no és sol el que marca la diferència.