Todas las restricciones a tener en cuenta si viajas el puente de diciembre
Dos agentes de los Mossos d'Esquadra en el aeropuerto de El Prat. / DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

L’arribada del pont de desembre suposa una gran oportunitat per a viatjar. No obstant això, algunes comunitats autònomes han implementat restriccions com el passaport Covid davant l’arribada de la nova variant Ómicron.

Una de les comunitats que ja ha anunciat diverses mesures és Galícia. En primer lloc, han implantat el passaport Covid a partir d’aquest cap de setmana, encara que només per a majors de 12 anys. Es demanarà en restaurants i salons de banquets, i en bars i cafeteries a partir de les 21.00. També en albergs i a acompanyants d’ingressats als hospitals.

Les taules queden limitades a 8 persones en interior i a 15 persones en l’exterior. Les discoteques tancaran a les 5 de la matinada i altres locals d’oci nocturn a les 4 (a excepció dels divendres i els dissabtes).

Quant a les restriccions del País Basc, s’ha implantat el passaport Covid malgrat el rebuig del Tribunal Superior de Justícia del País Basc. Serà necessari en l’oci nocturn i els restaurants on hi haja més de 50 clients.

Per part seua, Aragó manté el certificat Covid imposat el passat 25 de novembre. La seua utilització serà necessària en oci nocturn, celebracions en establiments d’hostaleria i esdeveniments multitudinaris.

Una situació similar viurà Catalunya durant aquest pont. El passaport Covid s’imposarà aquest cap de setmana per al oci nocturn, l’interior dels bars i restaurants, gimnasos i centres esportius i residències de persones majors. També serà necessari el seu ús en festivals de música dempeus en interiors, celebracions en hotels i restaurants on es balle en un recinte tancat.

LA REGIÓ DE MÚRCIA, UNA DE LES MÉS AFECTADES PEL VIRUS

En un context més preocupant es troba la Regió de Múrcia ja que molts municipis de la comunitat estan en un nivell d’alerta molt alt pel virus. L’autonomia exigirà el certificat Covid en celebracions que aconseguisquen el 100% d’aforament.

A més, els municipis amb major incidència es troben amb una limitació del 30% d’aforament en hostaleria, restauració i oci nocturn. En els municipis amb un nivell 3 d’incidència (alt), s’exigeix un 50%.

Amb una situació més favorable es troba Andalusia. No obstant això, el seu president Juan Manuel Moreno planteja imposar l’ús del passaport Covid en hospitals i residències de majors. No obstant això, aquesta comunitat no exigeix limitació en els horaris ni en l’aforament degut al seu alerta 0 de casos.

Amb un major grau de restriccions estan les Illes Balears. El pròxim 4 de desembre s’implantarà el certificat Covid en tots els locals de restauració amb un aforament superior a 50 persones i en tot l’oci nocturn.

ALGUNES COMUNITATS NO HAN IMPLANTAT RESTRICCIONS

A diferència d’aquestes comunitats, hi ha algunes que encara no imposaran el certificat Covid. És el cas de AstúriesComunitat de MadridCastella-la ManxaExtremadura i Castella i LleóLa Rioja, malgrat no exigir el passaport Covid, compta amb una limitació d’aforaments del 75%.

Malgrat no haver imposat restriccions de cara al pont de la Constitució, algunes comunitats com Cantàbria es mantenen alerta. No es descarta que aquestes autonomies acaben implantant restriccions en els seus territoris durant el transcurs del pont.