Rescaten a un nàufrag en el Portitxol

El navegant va tornar a l'embarcació després del rescat per a arreplegar els seus efectes personals abans de produir-se l'enfonsament de l'embarcació

náufrago
Imagen de archivo de Salvamento Marítimo.

Les ratxes de fort vent que van assotar ahir la Comunitat Valenciana quasi acaben en desgràcia en el municipi valencià de Javea. Un navegant francès de 75 anys que viatjava només en el seu catamarà va patir una via d’aigua en el patí de babord, una avaria que unida a l’aire va portar a l’embarcació a un xoc amb els esculls del Portixol.

L’helicòpter de Salvament Marítim Helimer 202 va ser el responsable d’acudir a rescatar al nàufrag qui es va negar a pujar en este i va ser traslladat en la zodiac auxiliar del catamarà fins al pequero de Xàbia Sol Tercer. Una vegada que el navegant es va identificar a la Guàrdia Civil en el port va tornar en la seua pròpia zodiac al catamarà amb l’objectiu de salvar alguns dels seus efectes personals abans que aquest s’afonara.

Ha sigut este matí quan l’embarcació ja no podia albirar-se en les aigües del Mediterrani confirmant-se el seu enfonsament en l’entrada del canal que hi ha entre la costa i l’illa del Portixol.

Este ja és el segon rescat que es produeix en Javea esta setmana a causa de les fortes ratxes de vent. L’anterior va ser el que va acabar amb un grup d’excursionistes que van eixir en una expedició mentre practicaven paddle surf.