La Guàrdia Civil i Salvament Marítim ha rescatat amb èxit a les 22 persones que s’havien refugiat durant hores en una cova a Xàbia pel vent mentre practicaven ‘paddel surf’ en una zona de la costa.

Poc abans de la mitjanit les últimes quatre persones de la ‘cova del Llop Marí’ van ser evacuades i transportades en l’helicòpter de Salvament Marítim fins a l’aeroport de Manises, a València.

A aquestes quatre persones els havien portat aigua i mantes tèrmiques diversos bussos de la Guàrdia Civil (Geas) en unes condicions molt difícils per la proximitat de les roques, un vent intens i ones que trencaven amb una altura de 2 metres.

Abans que aquests quatre havien sigut evacuats 18 esportistes després que es donara la veu d’alarma de la seua situació entorn de les 18 hores.

En una primera fase van ser extrets en helicòpter set, entre ells una dona amb el braç trencat i un menor d’edat, per a després altres vuit en el mateix helicòpter, alguns amb signes d’hipotèrmia i dues amb les costelles trencades.

Altres tres persones també van ser rescatades en l’embarcació Salvamar i dirigides al port de Xàbia, en principi sense danys personals.

La ‘cova del Llop Marí’ se situa en una zona de difícil accés en les proximitats de la turística platja de La Granadella, des d’on habitualment ixen grups de caiac i paddel surf cap a la cova.