Renfe vuelve a la huelga: los nuevos horarios de Cercanías para este viernes
Un tren estacionado en la Estación del Norte de Valencia. / @alexmh94 (TWITTER)

La vaga de Renfe convocada pel sindicat CGT tornarà a alterar els horaris de Rodalies i trens de Mitjana distància aquest divendres. L’objectiu de la vaga és aconseguir uns increments salarials dels anys 2022, 2023 i 2024.

Des del Ministeri de Transports s’han tornat a determinar els serveis mínims de caràcter obligatori. Segons la resolució, els serveis mínims essencials comptaran amb el 75% de trens Rodalies en hora punta. En la resta del dia, és a dir, durant les hores vall, funcionaran el 50% de trens.

Des de Rodalies València s’han fet públics els horaris que s’aplicaran en aquesta jornada d’atur per a facilitar la mobilitat als viatgers:

D’altra banda, en trens de Mitjana distància i Avant s’estableix una mitjana del 65% dels serveis habituals. En el cas dels trens de Alta Velocitat i Llarga Distància s’estableixen en el 72%. Respecte als trens de Mercaderies, circularan el 25% del servei habitual.

Des de Renfe han oferit un comunicat demanant disculpes als viatgers per aquesta vaga del sindicat CGT. “La Direcció de l’empresa lamenta que, malgrat les diferents crides realitzades i a la signatura del Conveni Col·lectiu, no s’haja pogut imposar la lògica i CGT continue avant amb la seua convocatòria, malgrat el seguiment real tan escàs”, han  apuntat.