Los Reyes entregan en Valencia los Premios Nacionales de Innovación y Diseño
Acto de entrega de los Premios Nacionales del Diseño / Rober Solsona - Europa Press

El rei Felip VI ha fet aquest dilluns un al·legat per la pau i l’estabilitat en el lliurament dels Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny 2021. Durant l’acte, al qual va acudir també la reina Letizia, el monarca ha volgut destacar la importància de València com a Capital Mundial del Disseny 2022 i ha mostrat que es tracta de “un important assoliment”.

Els guardons enguany han correspost al doctor Eduardo Anitua, els dissenyadors Jaime Hayon i Danny Saltaren; i les empreses ConsentinoCerTest Biotec i Expormim. A ells se suma l’esment especial per a Ramón Úbeda.

La seua majestat ha volgut aprofitar el lliurament de premis per a lamentar l’impacte de la invasió russa a Ucraïna: “Tots vivim ara, cada dia, commoguts i indignats per la tragèdia i l’horror que pateix el poble ucraïnés”.

Felip VI ha advertit que “el nostre futur, el d’Europa i, de moltes maneres, el del món, estarà indubtablement també molt condicionat per l’impacte o les conseqüències que tindrà i ja té la invasió i la guerra que hui està patint Ucraïna des del passat 24 de febrer”.

Per això ha defensat que la pau, l’estabilitat i la garantia de seguretat són valors i requisits bàsics per al desenvolupament de les nacions. “Per a créixer, progressar, millorar en drets i benestar, per a poder avançar i cooperar en solucions innovadores a problemes nous i antics, per a bolcar al màxim la capacitat de l’enginy humà a millorar les nostres vides”.

CORREGIR LES CAUSES DE L’ODI

Durant el seu breu discurs de clausura ha advocat per millorar la convivència i la relació amb l’entorn, “protegint la naturalesa i la seua diversitat, lluitant contra la malaltia i la pobresa, combatent la criminalitat i procurant corregir les causes profundes que sembren l’odi i la discòrdia”.

En definitiva, el monarca ha sostingut que “en aquests temps tan complexos són necessàries noves visions, perspectives i plantejaments que contribuïsquen a proposar solucions i a afavorir una visió prospectiva, creativa i creadora”.