El rebuig als comiats de solters s’ha estés entre algunes ciutats d’Espanya. Les molèsties veïnals i els comportaments incívicos d’alguns participants han fet que diversos Ajuntaments prohibisquen aquest tipus de celebracions. Uns altres, no obstant això, han optat per la seua regulació.

València acull una mitjana de 30 comiats cada cap de setmana i si bé el consistori no ha pres mesures, sí l’ha fet la Plataforma Convivir Russafa a través d’una campanya informativa i de conscienciació que ja ha obtingut els primers resultats

Així ho demostra l’estudi realitzat per l’ONG Controla Club que parla d’un descens del 30% dels comiats respecte a 2018.

A més de Russafa, les zones de Cánovas, El Carmen o El Cabanyal són les més afectades per aquest fenomen que els veïns volen regular amb l’ajuda de la Policia Local.

L’estudi assenyala que la despesa mitjana de les persones que participen en un comiat és de 70 euros. Des de la FOTUR també apostes per la seua regulació i advoquen per la qualitat en detriment de la quantitat.

La Plataforma Convivir Russafa ha elaborat un document base de propostes d’actuació que presentarà a l’Ajuntament perquè València continue dient allò de Visca els nuvis!, però amb respecte.