Arriba el fi del curs, acaben les classes universitàries però comencen les pràctiques formatives. Un període en el que molts becaris es convertixen en autèntics treballadors i és que segons un informe de la Comissió Europea 7 de cada 10 reconeix tenir una càrrega laboral equivalent a la d’un empleat.

Per a arreglar esta situació les reivindicacions sindicals són molt clares: regular una llei de beques i retribuir el treball de l’estudiant i és que el 58% dels becaris assegura no rebre cap tipus de retribució.

Per cada lloc en pràctiques hi ha una mitjana de 20 candidats i és que Espanya és el segon país de la Unió Europea on més universitaris han fet pràctiques en acabar els seus estudis, el doble que en la resta d’Europa.

El problema radica en què només el 36% aconseguix un contracte laboral al finalitzar, un fet que des de Ciutadans vol canviar-se. Per a açò han demanat un Estatut del Becari on es distingisca entre pràctiques i treballs encoberts. No obstant, ara falta rebre el suport de la resta de partits i sindicats.

Fomentar els contractes de formació i els contractes de relleu són algunes de les fórmules per les que aposta UGT. L’objectiu és integrar als futurs treballadors amb les condicions d’ocupació més dignes possibles.