Así es la regla de las 'tres C' para evitar el coronavirus
Una ciclista por la Plaza del Ayuntamiento de Valencia.

El coronavirus no descansa i els casos segueixen en augment. Des de gener, la població mundial ha patit l’onada d’aquesta pandèmia que deixa milions de morts. Per això, els Ministeris de Sanitat de tots els països insisteixen a complir les mesures convenients per a disminuir els contagis.

L’última a sumar-se ha sigut lOrganització Mundial de la Salut (OMS), qui ha establit un truc perquè la població aconseguisca evitar contagiar-se per coronavirus. El director de l’OMS va establir les conegudes com ‘tres C’.

La regla de las tres C

El director general de l’Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha reiterat a la societat mundial en la importància que té evitar les denominades ‘tres C’: els espais tancats o amb poca ventilació (“closed spaces”), els llocs concorreguts (“crowded plaus”) i el contacte estret i cara a cara (“close-contact settings”) amb persones que no pertanyen a l’entorn familiar.

En una roda de premsa, Tedros ha al·ludit que per a defugir contagiar-se del nou coronavirus és necessari mantenir una distància de, almenys, un metre de distància amb els altres, llavar-se les mans amb regularitat i utilitzar màscares.

Tedros recalca que els governs han de prendre accions personalitzades per a trobar, aïllar, provar i cuidar els casos. També insisteix a rastrejar i posar en quarentena als contactes.

La regla de les tres M a Espanya

No obstant això, des del Govern espanyol mostren la voluntat de recordar contínuament la denominada regla ‘de les tres M’.  Aquestes mesures consisteixen en tres pautes per a evitar infectar-se de la Covid-19: màscara, mantenir la distància i rentada de mans.

Així és “la regla de les tres M”/ Font: Govern Illes Balears

A més, des de Sanitat també aconsellen reduir al màxim el nombre de persones amb les quals eixir al carrer.