Quart de Poblet ha acollit la XVII edició de les Jornades de Jocs de Mesa i Rol, Jesta, que ha batut rècord d’assistència amb la participació de més de 1.100 persones que s’han reunit al voltant d’un tauler per a passar una estona divertida.

Amb l’objectiu de divulgar el joc de taula com a acte cultural i educatiu, aquestes jornades anuals organitzades per l’associació Jocs de Quart, s’han convertit en una fita marcada en el calendari, una trobada més que consolidat que creix i creix cada any. De fet, les persones participants han vingut de tots els racons de la Comunitat Valenciana i d’altres comunitats autònomes, atretes per la companyonia, la diversió i les relacions socials que es donen cita cada any a Quart de Poblet.

Durant el cap de setmana, el CEIP Sant Onofre de Quart de Poblet s’ha convertit en un espai de dinamització de jocs nous, on el públic assistent ha tingut l’oportunitat de divertir-se amb jocs inèdits.

En total s’ha posat a la disposició de les persones inscrites 150 jocs diferents, multiplicats per tres per a facilitar l’accés a aquests, procedents de 28 editorials especialitzades en jocs de taula de tota Espanya, que han tingut l’oportunitat de mostrar el seu treball i han donat 100 jocs als centres escolars de Quart de Poblet. Enguany s’ha duplicat el nombre d’editorials que han acudit a aquesta trobada, passant de quatre en 2023 a vuit aquest 2024.

El Jesta 2024 ha oferit un ambient lúdic on els assistents de totes les edats han pogut compartir crear, mostrar i jugar sense parar. Però, sobretot, representa una comunitat que comparteix la passió de continuar apostant pel món dels jocs de taula com a eina d’oci, cultural i social.