Emocionat retrobament hui amb aplaudiments de clients i empleats en els centres de El Corte Inglés de la Comunitat. A les 10 hores han reobert les seues portes al arrancar la Fase 2 del confinament. Els establiments de Castelló, València, Alacant i Elx compten ja amb la totalitat de l’oferta comercial operativa. No obstant això, conforme a la normativa, tenen un aforament limitat i és obligatori l’ús de màscares.

Una representació de la plantilla de cada centre ha rebut amb aplaudiments als primers clients en la reobertura. Els professionals portaven dies treballant per a aquesta jornada amb la finalitat de posar a punt les botigues.

El Corte Inglés ha implantat les màximes mesures de seguretat tant per als seus empleats com per als seus clients. A més de gel hidroalcohólico a l’entrada i en diversos punts de l’establiment, s’han instal·lat vinils en el sòl recordant la necessitat de guardar la distància personal. També s’han posat mampares en caixes, punts d’informació i mostradors per a propiciar el distanciament.

Es reservarà l’ús d’ascensors a persones amb mobilitat reduïda, amb carrets de bebè o amb carros de compra. A més, es limitarà el nombre d’ocupants a una persona per cada 2 mde superfície útil en la cabina.

Així mateix, hi haurà indicadors per a informar en cas que l’aforament del centre o de la planta aconseguisquen el màxim admissible. Es comptarà amb personal de seguretat especialitzat per a realitzar comptatges periòdics de l’ocupació de cada planta i secció, regulant els accessos si fóra necessari.

MESURES D’HIGIENE AMB PECES DE ROBA I ALTRES PRODUCTES

  • Devolucions. Els productes retornats seran sotmesos a higienització mitjançant centres de planxat de vapor DS-38, exposició a llum ultraviolada-C, o altres fórmules vàlides, degudament acreditades.
  • Les bosses en les quals el client retorna les peces seran destruïdes i els penjadors desinfectats.
  • Emprovadors. Es mantindran les distàncies de 2 metres, per la qual cosa no hi haurà emprovadors contigus oberts. A més, un empleat controlarà entrades i eixides netejant cada cabina després del seu ús.
  • Les peces utilitzades en l’emprovador i no venudes seran sotmeses a una higienització mitjançant vapor, exposició a llum ultraviolada-C, o altres fórmules vàlides.
  • Serà  obligatori el ús de protectors per a calçat i barrets quan li’ls vulga provar. També s’usaran fongues d’un sol ús en matalassos i sofàs sent necessària la seua neteja periòdicament.
  • En perfumeria els productes no es provaran directament sobre el client i els expositors de mostres estaran protegits.
  • En joieria i ulleres de sol es netejarà el producte cada vegada que un client li ho prove.
  • El servei de neteja realitza una desinfecció diària de sòls i superfícies de contacte de mostradors, línies de caixa, TPVs, carros, aixetes, seients i emprovadors, tant amb el centre obert com tancat. Els lapiceros de signatura es netegen després de cada ús, així com els productes d’exposició (TV, informàtica, esports, etc.).
  • En el supermercat, es mantindran les mesures preventives ja implantades.