El Reial Madrid ressorgeix de les cendres en la Fonteta (82-86)

Valencia Basket perdió ante el Real Madrid por 82-86 en el partido correspondiente a la jornada cuatro de Liga Endesa disputado en la Fonteta.

82-86

València Basket va perdre davant el Reial Madrid per 82–86 en el partit corresponent a la jornada quatre de Lliga Endesa disputat en la Fonteta.

Txus Vidorreta va arrancar el partit amb Green, Van Rossom, Sastre, Dubljevic i Thomas formant el quintet inicial.
La primera acció de joc va ser per al Reial Madrid amb un mat de Causeur que va respondre Will Thomas. El conjunt blanc s’avançaria en les dues següents jugades mitjançant 2+1. Erick Green retallaria distàncies després d’una fantàstica jugada individual que va ficar en el partit a la Fonteta (4-8; min. 5). Will Thomas s’encarregaria d’acostar a l’equip valencià en el marcador després d’un triple des de la cantonada (9-12; min.6) i Campazzo augmentaria l’avantatge per al Reial Madrid des del tir lliure després d’una falta de Guillem Vives sobre l’hispà-argentí. El conjunt de Pablo Laso respondria a una canastra de Pleiss amb un alley-oop Doncic-Ayon (13-17; min. 8). Rafa Martínez exerciria de revulsiu en els minuts finals del primer període després d’anotar un triple per a acostar-se a l’equip madrileny (16-17) i Abalde penetraria en la zona visitant per a anotar una canastra després de rectificat en l’aire per a avançar als ‘taronja’ (18-17; min. 9). El primer temps acabaria amb un triple lejanísimo de Luka Doncic que no fregaria ni el cèrcol (18-17).
El segon quart començaria amb un triple del mateix protagonista. Doncic va acabar fallant la primera cambra i va començar anotant el segon (18-20; min. 11). Després del tir des del perímetre va anotar una canastra amb rectificat i falta inclosa. No va anotar l’addicional. El propi base eslovè protagonitzaria l’assistència a Kuzmic perquè l’enfonsara amb un potent mat. Abalde retallaria la distància en el marcador amb un triple per a frenar la potent arrencada de cambra del Reial Madrid (21-24; min. 12). Després d’un parell de defenses fèrries de València Basket, Will Thomas culminaria un coast-to-coast d’Abalde (23-24). Randolph respondria amb un triple i Doncic anotaria en la següent jugada per a obrir bretxa en el marcador. Sastre anotaria el seu primer triple del partit en un moment crucial (26-29; min. 15). Doncic seguiria percutiendo el marcador taronja amb canastres de tots els colors: safates, canastres de dues i triples. Green contestaria a una acció individual de l’eslovè amb un triple des de posició central (29-32; min. 16), el propi base nord-americà s’encarregaria de liderar la faceta ofensiva dels locals en aquests minuts (31-37; min. 17). Després d’un triple de Randle des de la cantonada, Txus Vidorreta va detenir el partit per a evitar la sagnia de punts després de marcar la màxima diferència en el marcador (34-43; min. 19). Erick Green trencaria la distància després d’anotar dos tirs lliures i Sastre tancaria la primera meitat amb un triple que col·locava el 39-43 en el descans amb tot per decidir.
Després de la represa Will Thomas acabaria amb el sotsobre de tots dos equips després de diversos atacs fallats amb un mat a dues mans (41-43) i un tap colossal en la jugada següent. El base eslovè Luka Doncic va seguir dinamitando el partit amb cada acció d’atac del Reial Madrid (41-46; min. 22). També repartint joc com en l’assistència per a Gustavo Ayón qui sota canastra faria fallida a Pleiss amb dues fintas per a acabar anotant (45-50; min. 25). El pivot alemany es refaria després de culminar una recuperació de València Basket en camp contrari amb un mat a dues mans i Doornekamp acostaria a un punt al conjunt valencià després d’encistellar trepitjant la línia de 6’75 després de diversos llançaments fallats (49-50; min. 26). Gustayo Ayón es portaria l’antideportiva després d’un encontronazo amb Pleiss que se saldaria amb dos llançaments de l’alemany, un tir addicional que va convertir Rafa Martínez i possessió que culminaria Doornekamp per a avançar-se en el marcador per primera vegada en el partit (54-53; min. 27). El pivot alemany de València Basket es penjaria del cèrcol per a col·locar el 58-53 en l’electrònic i augmentar la distància dels blancs. Randolph aprofitaria una assistència teledirigida de Doncic per a anotar un triple des de la cantonada i tornaria a encistellar des de més enllà de la línia de 6’75 per a tornar a posar-se per davant (58-59; min 28). El capità de València basket tornaria a posar per davant al conjunt local amb un triple després de rebot ofensiu de Doornekamp que Randolph contestaria amb immediatesa (61-61; min. 29). Pleiss anotaria des de la línia de personal un tir lliure amb el qual es tancaria la tercera cambra (62-61; min. 30).
El Reial Madrid faria bona la primera possessió de l’última cambra amb un mat de Kuzmic (62-63). Randolph seguiria erigint-se protagonista de l’atac madridista, amb permís de Doncic, després d’enfonsar un rebot ofensiu amb violència. També convertiria un 2+1 en la següent jugada per a obrir bretxa en el marcador i liderar l’ofensiva madridista en els primers minuts del quart període. Pleiss seguiria incrementant el seu compte particular després d’un alley-oop de Sastre. Carroll castigaria el cèrcol de València Basket amb un triple marca de la casa (66-74; min. 34). Doncic ampliaria l’avantatge fins a +10 amb una canastra en contraatac amb rectificat. Will Thomas des de la cantonada contrarestaria amb un triple (71-78; min. 36) i repetiria percutiendo des del perímetre per a acostar a 4 punts a València Basket mancant 3 minuts i mitjà (74-78). València Basket seguiria insistint en els triples per a aguaitar al Reial Madrid i Sastre anotaria 3 punts que van contrarestar un tir lliure d’Ayón (77-79; min. 37). Doornekamps encistellaria un triple per a posar als de Txus Vidorreta per davant en el marcador (80-79; min. 38). El propi canadenc seria protagonista de la següent acció ofensiva dels locals després d’anotar de dos i refer-se així d’un tap quan es disposava a llançar un triple. Un triple de Taylor Jeff tornaria a posar per davant al Reial Madrid (82-84; min. 39). L’última jugada del partit la va culminar Campazzo després d’un robatori de pilota per a acabar amb les opcions de València Basket.