supermercados
672450320

Un any més l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha oferit els resultats de l’estudi de supermercats. De nou arriben a la conclusió que triar bé el supermercat en el qual fas la compra es tradueix en un important estalvi: 1.063 euros a l’any, de mitjana, que poden arribar a ser més de 3.500 euros segons on vives.

Una cistella de 244 productes

La cistella de la compra OCU reflecteix la composició típica de la cistella de la compra de les llars espanyoles. Conté aliments frescos (carn, peix, fruites i verdures) i envasaments, i productes d’higiene i drogueria, tant de les marques líders, com de marques blanques.
Amb els preus d’aquests productes arreplegats en els supermercats i la ponderació del pes de cadascun en la despesa de les famílies, OCU elabora un índex per a cada establiment, que permet comparar i identificar el supermercat amb millor nivell de preus.

Quins són els supermercats més barats?

L’índex 100, enguany, pararà a un comerç gallec: l’establiment més barat dels analitzats per OCU és l’hipermercat Alcampo, de Coia a Vigo, que destrona al granadí Dani. Per contra, els establiments més cars han sigut els Sánchez Romero situats a Madrid i Alcobendas.

I les cadenes amb millor nivell de preus?

Fixant-nos en les grans cadenes amb implantació nacional més extensa, comprovem que les dos grans de l’estalvi són Alcampo i Mercadona: Alcampo ha aconseguit ser la cadena més barata en 31 ciutats, i Mercadona en 16. En conjunt, ambdues mantenen un bon nivell de preus, però en algunes zones d’Espanya hi ha cadenes regionals que es defensen molt bé.

  • Les cadenes locals més barates han sigut Dani i Vidal.
  • En les cadenes regionals, Tifer i Família resulten les més barates.
  • Entre les cadenes nacionals, són Alcampo i Supeco les de millor nivell de preus.
  • Les cadenes més cares són Sánchez Romero, Suma, Ulabox i Sorli Discau.