El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha denunciat que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2018 “confirma la tendència i la cronificació de la infrainversió” a la Comunitat Valenciana, la qual cosa contribueix a “solidificar la marginació als valencians”.

Així s’ha manifestat Puig després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat per a analitzar els Pressupostos presentats pel Govern central, uns comptes que, en paraules del president, “deixen a la Comunitat Valenciana en el furgó de cua de la inversió per habitant”, ja que, com ha explicat, mentre que el pes poblacional és del 10,6%, les inversions seran solament d’un 6,3%.

En aquest sentit, el cap del Consell ha exposat que si la inversió destinada a la Comunitat Valenciana se situara en la mitjana del conjunt autonòmic disposaria de 334 milions d’euros més, xifra que suposaria, segons Puig, “el mínim en una autonomia que arrossega una infrafinançament perenne”. No obstant açò, en els PGE la Comunitat queda l’última en inversions, solament per davant de Navarra i Canàries, que, com ha recordat Puig, “tenen un règim especial”.