A quién le toca vacunarse esta semana y con qué vacuna
Interior del vacunódromo de la Ciudad de las Artes.

Hui arranca la campanya de vacunació d’una nova franja etaria. La Conselleria de Sanitat administrarà la vacuna contra el coronavirus a un total de 515.126 ciutadans de 30 a 39 anys. A més, també s’avançarà en les franges d’edat superiors per a concloure al més prompte possible amb la vacunació dels majors de 40.

En total, Sanitat té previst administrar 451.816 dosi durant aquests set diesDe Pfiezer es preveu inocular un total de 205.608 dosi. La major part d’elles es destinaran a persones de 49-30 anys, tant per a primeres com per a segones dosis. La resta s’utilitzaran per a completar la pauta de vacunació d’AstraZeneca a persones menors de 60 anys, així com per a altres col·lectius.

De Moderna s’inocularan 55.066 dosi. La gran majoria estan destinades per a primeres i segones dosis de persones entre 40-59 anys. No obstant això, també s’han reservat dosi per a empreses privades i nous treballadors sanitaris de primera línia.

De Janssen, per part seua, s’administraran 31.154 dosi. Principalment seran per a la recaptación de persones que no van rebre la seua vacuna per qualsevol motiu i la seua cohort ja ha sigut tancada.

Finalment, AstraZeneca s’utilitzarà per a completar la pauta de majors de 60 anys inoculades ja amb aquesta vacuna. En total s’usaran 159.988 dosi de la vacuna anglesa.

CITACIÓ I RESOLUCIÓ DE DUBTES SOBRE LA BOVINA

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d’un missatge al mòbil on s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar en la web oficial de Sanitat.

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació GVA +Salut. Aquesta app està disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web. Si encara així persisteix qualsevol tipus de dubte, es pot trucar al telèfon
900 300 555.

D’altra banda, Sanitat ja ha habilitat la plataforma per a avisar sobre les vacances. D’aquesta manera s’evitarà que la població perda el seu torn de vacunació per no estar en el seu lloc de residència habitual. A més, es garanteix que es vacunaran després del seu retorn seguint els grups etarios establits.