Un empleado de un restaurante protegido con mascarilla en la playa de El Saler. / FOTO: Kai Försterling (EFE).
Un empleado de un restaurante protegido con mascarilla en la playa de El Saler. / FOTO: Kai Försterling (EFE).

Aquests dies sorprèn escoltar les converses que es donen entre paseantes i agents en les platges de la Comunitat Valenciana. A la pregunta de si un podia banyar-se en el mar la resposta era clara: “es pot nadar però no banyar”. És a dir, esport sí però ESTÀ prohibit prendre el sol o realitzar castells d’arena.

Aquestes són moltes de les normes que estan generant més dubtes entre els valencians a l’hora d’anar a la platja. La delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, recordava aquesta setmana que en la Fase 1 les platges estan destinades únicament a passejos i esport. A més, han de produir-se dins de les franges horàries marcades pel Ministeri de Sanitat.

LA FASE 2 PORTARÀ MÉS PERMISSIVITAT A LES PLATGES

Serà a partir de la Fase 2 quan es podrà accedir a les platges de la província amb més llibertats. No obstant això, els ajuntaments podran establir limitacions en l’accés. L’objectiu de regular l’aforament és assegurar que es respecta la distància interpersonal.

A més, en la pròxima fase es podran usar dutxes, condícies i vestuaris. Tot això limitant sempre l’ocupació a una persona, llevat que precise d’assistència.

A més, la ubicació d’objectes personals com a tovalloles, tumbonas i elements similars tornarà a estar permès. Es durà a terme garantint un perímetre de seguretat de dos metres. Això no serà necessari entre banyistes que visquen junts o en grups d’amics que no superen les 15 persones.

A la platja estarà permesa la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esbarjo. Però això només si pot desenvolupar-se individualment i sense contacte, permetent una distància de seguretat.