Una de les notícies destacades del calendari festiu de la província de València ha sigut la recent declaració de la Passejà de Sant Onofre com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. Un gran pas en el camí obert que manté el municipi per a la preservació d’aquesta festa amb el suport i la col·laboració de l’ Associació d’Amics de la Passejà.

La regidora de Festes, Maite Ibáñez, i diversos membres del citat col·lectiu han passat pels estudis de 7 Televalencia, en el programa ‘Vive las Fiestas’, per a explicar-nos tots els processos que s’han dut a terme perquè una de les seues celebracions amb més arrelament aconseguisca aquest reconeixement.

Durant l’entrevista, els protagonistes expliquen com es viu d’a prop aquesta celebració i la seua importància.

¿Sabies que?

La Passejà és una processó votiva de la qual, segons s’arreplega en el projecte de la sol·licitud a l’Agència Valenciana de Turisme, s’han trobat referències documentals en periòdics que es remunten, fins i tot, al segle XIX. Se celebra en la nit del 9 al 10 de juny i es caracteritza per diversos elements que la fan peculiar i senyal d’identitat pròpia de Quart de Poblet: les seues pròpia imatge, que és passejada pels carrers del poble, la participació popular i la pólvora.