Quart de Poblet ha volgut homenatjar a un dels instruments importants dins de la música. Durant el mes de febrer la Casa de Cultura ha acollit l’exposició “L’origen de l’acordió valencià”. Una mostra que ha captat la mirada de molts veïns i curiosos, i que ha recorregut la història d’aquest instrument amb quasi mig centenar de peces de diferents èpoques. Coproduïda pel “El Mussol Verd” i l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, conclourà aquest divendres amb un acte en què reunirà a grans acordionistes.

L’acordió va nàixer en 1829. Ho va patentar a Viena Cyril Demian. A la fi del segle XIX, València es va convertir en un important centre productor d’acordions, arribant a exportar molts a altres llocs del país i del món.

I la col·lecció, ara exposada, és resultat d’un exhaustiu treball de cerca que el col·lectiu va iniciar l’any 2008 en trobar diversos acordions diatònics antics que conservaven algunes famílies de Quart de Poblet.

La primera mostra d’aquesta envergadura en el territori de la Comunitat Valenciana i amb la qual que el Consistori s’ha involucrat des del primer moment.