igualdad-1

L’Ajuntament de Puçol, compromès amb els drets fonamentals i els principis democràtics i especialment amb la igualtat, és conscient de la desigualtat existent avui dia, com s’observa en la distribució del treball domèstic, la bretxa salarial, la precarietat laboral que pateixen les dones o la violència de gènere.

Per a combatre aquesta desigualtat, posa en marxa el segon Pla d’Igualtat. «El primer Pla d’Igualtat és de l’any 2002. Ara s’actualitza amb aquest segon pla que esperem tenir-ho en marxa a la fi d’aquest mateix any i, al mateix temps, estem dissenyant per als pròxims mesos activitats en les quals implicarem directament els diferents col·lectius», explica Mery Cortell, regidor de la Dona.

Fins al 3 de desembre els clubs i associacions tenen de termini per a emplenar una àmplia enquesta sobre la igualtat d’oportunitats en el dia a dia. «És molt àmplia, per la qual cosa cada associació pot emplenar aquells punts que considere oportuns. L’important és arreplegar el punt de vista de tots els col·lectius locals», apunta la regidor.

Paral·lelament, al novembre hi ha hagut una primera reunió per a formar la Comissió d’Igualtat, un grup representatiu (esports, col·legis, mestresses de casa, cultura, comerciants…) amb el qual es realitzaran tallers pràctics per a aconseguir que dones i homes estiguen representats de forma igualitària en tots els sectors de la població.