El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la consolidació de València com a “capital del running” amb la Marató València Trinidad Alfonso EDP, convertit des d’este passat diumenge en la marató més ràpida d’Espanya després que el kenyà Sammy Kirop Kitwara vencera batent el temps rècord de la carrera (2:05:14).

“L’organització ha d’estar absolutament satisfeta, perquè cada vegada s’està superant la participació, la millor gestió de l’esdeveniment i per descomptat la reputació de València”, ha afirmat el cap del Consell, que ha assenyalat que, d’esta manera, el de València se situa com “un de les millors maratons del món”.

Més de 16.300 corredors gaudixen de València
València, la ciutat del running, ha viscut un gran cap de setmana i no solament pels nous rècords de la prova sinó també per l’enorme participació que s’ha registrat, tant en els corredors que van prendre els carrers com en l’animació amb veïns, acompanyants i turistes encoratjant als milers de corredors.

Un total de 16.315 corredors van creuar la meta de la Marató València, que mancant les classificacions oficials, suposa un altre nou rècord d’arribats a meta en la prova. Un total de 18.027 dorsals es van retirar en la fira del corredor Expo Esport durant el cap de setmana.

A més, altres 7.537 corredors van gaudir de la ràpida 10K València Trinidad Alfonso i van viure a colp de gambada la festa esportiva i atlètica de la ciutat, en una eixida conjunta en el Pont de Monteolivete i creuant la meta sobre la passarel·la en l’aigua de la Ciutat dels Arts i els Ciències abans que el brillant guanyador de la Marató, Sammy Kitwara.

210 punts d’animació per a espentar als corredors a meta
Els més de 23.800 atletes i populars, entre Marató i 10K, van recórrer la ciutat del running amb el suport i els ànims dels 210 punts d’animació. Per quart any consecutiu, València ha unit durant el cap de setmana els seus dues grans festes, la fallera i la de la marató, amb l’acció del Running Faller. A més de comptar amb prop de 600 fallers participant, les Falles han donat alè als corredors en 27 punts d’animació repartits pels 42.195 metres del recorregut més ràpid d’Espanya.

A més, la Fundació Trinidad Alfonso ha celebrat el seu cinquè aniversari al costat de la Marató València. Centenars de persones es van sumar ahir al punt d’animació en la Plaça Tetuán per a cridar, aplaudir i animar als corredors en el quilòmetre 5 del 10K València i en el 28 de la Marató.