Canadá

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçala aquesta setmana un viatge oficial al Canadà, organitzat junt amb la Cambra de Comerç de la València, amb l’objectiu de consolidar la presència de les empreses valencianes en aquest país i buscar noves oportunitats de negoci que permeten intensificar els llaços comercials entre els dos territoris.

Puig viatja acompanyat pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i per una representació d’empresaris de la Comunitat Valenciana dirigida pel president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata.

Amb aquesta missió comercial al Canadà, la Generalitat buscarà enfortir el posicionament de les firmes i els productes valencians dins del mercat canadenc per a contribuir d’aquesta manera a l’augment de la diversificació i la competitivitat de l’economia valenciana.

El viatge servirà per a traslladar al país nord-americà la “vocació oberta i exportadora” de la Comunitat Valenciana, com ha ressaltat el cap del Consell. De fet, aquesta autonomia és la segona més exportadora d’Espanya, amb un volum rècord que arribà als 28.679 milions d’euros en 2016 i que ha experimentat un creixement del 2,5 % al final de 2017.

Pel que fa a la relació comercial entre la Comunitat Valenciana i el Canadà, actualment són 406 les empreses valencianes que exporten regularment a aquest país, la qual cosa converteix el territori valencià en la quarta autonomia d’Espanya amb més volum d’exportació a aquest mercat, un 10 % del total nacional. A més, entre gener i agost de 2017 les exportacions valencianes al Canadà han crescut un 8 %.

D’altra banda, les importacions valencianes al Canadà han suposat en 2016 un 20 % del total a Espanya, la qual cosa converteix la Comunitat en l’autonomia que més compres va fer a aquest país en aquell exercici. I entre gener i agost de 2017, el volum d’importacions ha registrat un augment del 5 % sobre el mateix període de l’any anterior.

Delegació valenciana

Al llarg de la setmana, el president visitarà diverses empreses ubicades a Toronto, Montreal i Ottawa per a conèixer l’experiència canadenca, i mantindrà reunions de treball amb representants governamentals del país. Per la seua banda, els empresaris valencians mantindran rondes de contactes amb altres empresaris.

Integren també la delegació valenciana, que acompanya el president de la Generalitat i el conseller d’Economia, el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; el director del Gabinet del president de la Generalitat, Arcadi Espanya; la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, Marta Hortelano, i la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra.

Al marge de la Cambra de Comerç de València i la Confederació Empresarial Valenciana, que estarà representada en aquesta missió comercial per Salvador Navarro, viatjaran amb la delegació valenciana representants de les empreses següents: Europa Travel, Chocolates Valor, Displafruit, Pescamar Alimentación, Dulcesol, Casa Vigar, Cotoblau, Lurbel, Infraca, Sistemas Genómicos, Air Nostrum i Aguas de Valencia. També participaran en les trobades empresarials representants de les firmes Redondo Iglesias, Porcelanosa i Frusol International Inc., que ja disposen d’instal·lacions al Canadà.