“No ha d’haver-hi acords puntuals sinó una modificació general del sistema de finançament”. Així ho ha afirmat hui el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al ser preguntat sobre la crisi catalana.

El cap del Consell ha criticat la falta d’igualtat entre els ciutadans espanyols i ha demanat al Govern central una solució a nivell nacional. Puig ha assegurat que esta situació està perjudicant a la Comunitat Valenciana, una afirmació que ja ha traslladat al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

El president de la Generalitat també ha criticat les accions violentes que van protagonitzar la manifestació nacionalista del passat 9 d’Octubre. Puig ha assenyalat que els presumptes agressors detinguts “no representen a la Comunitat” i “han de tenir una resposta judicial”.

En referència al procés de reforma del sistema de finançament autonòmic Ximo Puig ha sigut clar assegurant que “encara no hi ha una solució”. No obstant, el president ha indicat que el procés de negociació continua obert perquè el problema valencià “ja està reconegut”.