El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la jornada de presentació de les novetats de la campanya contra els incendis forestals per a 2017. La trobada, que ha comptat amb representants de totes les institucions i agències implicades, constituix per al President un exemple de col·laboració necessària per a lluitar de forma més “eficaç” contra els incendis.

“La cooperació entre institucions ha augmentat clarament en estos dos anys i és un camí irreversible”, ha destacat Puig, qui ha agraït a tots els participants el compromís i el treball realitzat a l’hora de sumar tot el seu talent i generar sinergies que minimitzen un risc que, a la Comunitat Valenciana, “existeix els 365 dies de l’any”.

A la reunió han assistit representants de la la Agencia Estatal de Meteorologia (Aemet), la Unitat Militar d’Emergències (UME), delegació del Govern, Protecció Civil o Seprona, entre uns altres.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat que la fase més important de l’estratègia antiincendios de la Generalitat és la prevenció, que es realitza a través de campanyes de sensibilització, però també la rapidesa a l’hora de detectar el foc i engegar l’operatiu. “Hem d’orientar tot el nostre treball i capacitat a la immediatesa en la detecció i la primera intervenció”, ha declarat.

Drones per a lluitar contra el foc
Una de les novetats que s’ha presentat en esta jornada és la incorporació de dos drones dissenyats per a ajudar en tasques de perimetración, així com per a detectar punts calents a través de l’ús de càmeres tèrmiques o elaborar mapes de risc. A més, podran realitzar vols que permetran planificar el treball durant la nit i traçar estratègies en les primeres hores del matí.

A esta adquisició s’ha referit Ximo Puig, qui ha afirmat que estos dispositius suposen una aplicació tecnològica “de primera divisió”, i ha recordat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera a aprovar un decret de regulació d’aquestes aeronaus pilotades per control remot.

“Per al meu és molt important com la innovació tecnològica s’esta transferint a aquesta lluita contra els incendis i en aquest sentit s’obri un camí molt interessant”, ha afirmat.