Ximo Puig anunciará el viernes nuevas restricciones para frenar la pandemia
Ximo Puig junto al ministro José Luis Ábalos en la presentación de los PGE.

Primer va ser el toc de queda i després el tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana. No obstant això, les mesures per a lluitar contra el coronavirus no acaben ací. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha avançat que el Consell anunciarà noves restriccions. Aquestes afectaran tant la mobilitat com a l’àmbit social.

El comunicat tindrà lloc aquest divendres després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Ceopi). En ella participarà també la Delegació del Govern al costat de les forces de seguretat. L’objectiu és analitzar l’estat de la pandèmia i establir noves mesures que ajuden a frenar el coronavirus.

Puig ha destacat que seran “mesures complementàries” a les ja existents i no seran “compulsives” ni tampoc “improvisades”. Respecte a les noves normes que entraran en vigor, ja s’ha anunciat que estaran relacionades amb les reunions socials i els tancaments perimetrals.

Encara que de moment es desconeix el contingut, aquestes reunions podrien veure’s més reduïdes (actualment és un màxim de 6 persones) o fins i tot suspeses. Referent als tancaments perimetrals, Puig ha declarat que es farà per a “fitar” i “perimetrar” alguns municipis. Per tant, les localitats amb major taxa de contagi podrien les seues portes en qüestió d’hores. Els seus veïns únicament podrien desplaçar-se a altres municipis per temes laborals, de salut o per cura de majors, xiquets o dependents.

I QUÈ PASSARÀ AMB L’HOSTALERIA?

La Generalitat Valenciana ha descartat tancar bars, restaurants i cafeteries de moment. Un bulo anunciant el tancament havia fet saltar les alarmes de l’hostaleria, però el mateix Consell ha desmentit la informació. Per tant, els locals de la Comunitat continuaran oberts i podent atendre comensals sempre que complisquen amb les mesures d’aforament i distanciament social.