economía

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat en relleu el “nervi innovador” de la Comunitat Valenciana per millorar els índexs de productivitat empresarial i aconseguir així “l’aterratge definitiu de l’economia valenciana en la nova economia”.

Així s’ha expressat a la inauguració de la jornada ‘Focus Pyme y Emprendimiento Comunitat Valenciana’, un esdeveniment que ha qualificat com “una iniciativa d’extraordinària potència”, on ha posat en relleu el paper de la innovació lligat a l’activitat econòmica.

“El que ací s’exposa és la gran capacitat que té la Comunitat Valenciana, els seus investigadors i les seues empreses, per llançar noves propostes que ens ajuden a millorar la productivitat i la qualitat del treball”, ha indicat.

El cap del Consell ha aplaudit a més la celebració de trobades com Focus Pyme, ja que reflecteixen que l’aposta per la innovació està present en tot el sistema productiu de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, Puig ha indicat que l’emprenedoria “és imprescindible per al renaixement de la Comunitat Valenciana”.

“Aquest és el camí a seguir”, ha assegurat el president després de realitzar un recorregut pels diferents espais expositius de la fira, on ha estat acompanyat també pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Així mateix, ha recordat el compromís que manté la Generalitat amb aquest sector a través d’institucions com l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l’Agència Valenciana de la Innovació o l’Institut Valencià de Finances. “Aquests instruments ens permeten coordinar i ajudar als investigadors, les empreses i els emprenedors, que són els vertaders protagonistes”, ha assegurat.