Los vecinos de Biar recibirán una tercera dosis tras un error de Sanitat
Una enfermera vacuna a una joven en la Ciudad de las Artes. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

El Consell estudiarà “totes les possibilitats” d’administrar una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus als valencians. Així ho ha assegurat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la inauguració d’Iberflora i Ecofira en Fira València.

Les declaracions han tingut lloc moments després de conèixer-se la valoració de l’Agència Europea del Medicament (EMA). Aquesta ha conclòs que pot administrar-se una dosi de reforç recomanant-se en aquelles persones amb sistemes immunitaris febles.

Les vacunes aprovades per a la tercera dosi són Pfizer i Moderna. No obstant això, han assenyalat que la tercera burxada ha de produir-se almenys 28 després d’haver rebut la segona dosi.

Puig ha assenyalat que si finalment es determina l’administració de la vacuna de reforç a Espanya, la Comunitat Valenciana també “avaluarà les possibilitats”. A més, ha recordat que l’autonomia ja subministra la tercera dosi en majors i persones vulnerables.

En el cas que el Ministeri de Sanitat donara llum verda a injectar la tercera dosi a nivell general, la Comunitat estaria preparada. Puig ha reconegut que en aqueix cas reobririen les portes alguns dels 133 vacunódromostancats ja la setmana passada. No obstant això, ha matisat que “potser no fa falta obrir tots”.

“Volem tornar a situar la vacunació com un element clau perquè ho és”, ha declarat. A més, Puig ha reiterat la necessitat de protegir-se davant el coronavirus perquè ha recordat que “la pandèmia no ha acabat”. Per això, ha animat a vacunar-se al 10% dels valencians que encara no ho han fet.

L’OMS deliberarà sobre les dosis de reforç al novembre

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebrarà una reunió extraordinària el mes vinent de novembre. L’objectiu és deliberar sobre la necessitat o no d’aplicar una tercera dosi de reforç contra el coronavirus.

Assenyalen que la decisió “és complexa i requereix, a més de les dades clíniques i epidemiològiques, una consideració dels aspectes estratègics i programàtics nacionals i, sobretot, una avaluació de la priorització del subministrament global limitat de vacunes”. “En aquest context, ha de donar-se prioritat a la prevenció de la malaltia greu”, conclouen des de l’OMS.