El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat una millora en la qualitat de l’ocupació juvenil, amb «salaris dignes, capacitat de progressió i resposta a l’esforç».

El cap del Consell ha participat en la inauguració del Fòrum d’Ocupació i Emprendimiento de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, on ha assenyalat que, encara que l’atur a la Comunitat ha baixat en prop de 200.000 persones en els últims dos anys i mitjà, amb una reducció «important» en la desocupació juvenil, encara «queda molt camí per recórrer».

El president ha apuntat que el bon moment de l’economia valenciana permet una millora en la qualitat de l’ocupació i en els salaris, i ha destacat la importància que els joves estudiants tinguen facilitats per a incorporar-se al mercat laboral.

Així, Puig ha recordat que iniciatives com Generació Talent, programa de recuperació i d’atracció de talent a la Comunitat, o Avalem Joves Plus, amb el qual el Servef ha facilitat treball en institucions a al voltant de 4.000 joves, serveixen per a «introduir innovació en les nostres empreses i capacitació en el nostre teixit empresarial».

El responsable del Govern autonòmic s’ha compromès a utilitzar «tots els instruments» a l’abast de la Generalitat per a aconseguir aqueix objectiu, i ha indicat que «no existeixen dreceres a la prosperitat». Puig ha afegit que la universitat és «un factor de cohesió social» amb el qual l’Administració pretén mantenir una aliança «imprescindible» per a dinamitzar l’economia.

En aqueix sentit, el president ha afirmat que «la transformació del model econòmic no es fa per decret llei ni solament des de les aules o des de les institucions, s’ha de fer en el conjunt de la comunitat» i «partint de la nostra realitat econòmica». El cap del Consell ha valorat que hi haja sectors «que estan fent un esforç enorme d’adaptació» a la nova economia.